Over Marcus Degen

Marcus Degen is hoofdredacteur en algemeen directeur van Velomotion. Als gepassioneerd Neder-Beiers geniet hij zowel op de fiets als cultureel en culinair van de voordelen van de regio. In 2003 richtte hij het Duitse wielertijdschrift Procycling op, waarvan hij negen jaar lang hoofdredacteur was. Gedurende deze tijd richtte hij ook de tijdschriften Fahrrad News en World of Mountain Biking op. Hij studeerde natuurkunde en techniek in München en was al actief als student wielrennen en later als triatleet. In 2013 startte hij het digitale fietsmagazine Velomotion.de.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert

Velomotion: hét magazine voor testen, techniek, advies en nieuws over fietsen en e-bikes

Velomotion is jouw digitale magazine voor alles wat met fietsen en e-bikes te maken heeft: redactioneel en journalistiek onafhankelijk en altijd up-to-date brengt ons team van ervaren fietsredacteuren de nieuwste fietsen, accessoires, nieuwtjes en trends en alles wat fietsers zijn tegenwoordig zowat het favoriete vervoermiddel.

Velomotion test dagelijks fietsen, e-bikes en accessoires

Een nieuwe e-bike aandrijving van Bosch? Een nieuwe mountainbike-aandrijflijn van Shimano? Honderd procent gerecyclede banden van Schwalbe? Een nieuwe boetecatalogus voor fietsers? Op www.velomotion.de daar kom je als eerste achter. Alle geteste fietsen of producten worden door onze redactie uitgebreid in de praktijk getest en de ervaringen worden eerlijk gedeeld met de lezers. Dagelijks bezoeken zo'n 30.000 lezers (bron: Google Analytics) Velomotion.de om de uitgebreide praktijktesten, productnieuws, gidsen en verslagen uit de professionele wielersport te lezen. De monumenten van de wielersport, zoals de Giro d'Italia, de Tour de France of klassiekers als Parijs-Roubaix, worden door ons bekwame team van experts met veel specialistische kennis op Velomotion gepresenteerd en na de wedstrijd geanalyseerd.

Velomotion ook op Youtube

Het sterke YouTube-kanaal Velomotion met zo'n 20.000 abonnees komt wekelijks met nieuwe en zeer uitgebreide video's. Of het nu gaat om laboratoriumanalyses van alle gangbare e-bike-aandrijvingen, praktijktests van nieuwe MTB's op de meest veeleisende trails of nieuwe racefietsen met professionele expertise - video's van Velomotion worden door alle kijkers zeer gewaardeerd.

Zusterzender Gravity Magazine

Voor iedereen die zich wil laten scheuren op banden met een diep profiel, vooral bergafwaarts, of gewoon wil zien hoe anderen zich van de bergen storten, moet eens kijken naar www.gravity-magazine.de en gooi het bijbehorende YouTube-kanaal.